Home

'Criterium van Bever'

Vzw Den Bidon organiseert op de dorpsfeesten opnieuw een criterium en dit voor de 9de maal:

Wanneer? Zaterdag 19 augustus 2017: start: 16u (inschrijving vanaf 14u tot 15u30)

Waar? Vertrek – aankomst: Plaats te Bever


Parcours? 2,8 km / ronde x 15 ronden = 42km

Deelnemers? Echte Bevernaars of mensen die in een Beverse vereniging zitten.


De bedoeling is dat er ploegen gevormd worden van 4 renners. De ploegen kiezen zelf een originele naam en hebben hetzelfde truitje aan.

De eerste 6 ronden blijft het peloton bij elkaar: gemiddelde ± 20 km/u. Tijdens deze ronden wordt er al gestreden voor 2 prijzen:

-groene bidon: eind 4de ronde: 1 renner uit een ploeg mag zijn team verlaten vanaf grote baan Bever-Viane en spurten (aankomstlijn) en moet daarna het peloton opnieuw vergezellen.

-bolletjes bidon: eind 5de ronde: 1 renner uit een ploeg mag zijn team verlaten vanaf de Fintrobank en rijden voor de bergprijs (Burght) en moet daarna het peloton opnieuw vergezellen.
Vanaf de 7de ronde barst de strijd los en kunnen de renners hun eigen weg gaan.
Op het einde wordt er een klassement opgemaakt. Elke renner –die de wedstrijd uitrijdt krijgt punten voor het ploegenklassement: Vb. 50 deelnemers: de winnaar krijgt 50 pt, 2de 49 pt, … .
Andere punten voor het ploegenklassement:
-groene+ bolletjes bidon: 1ste: 10pt + 2de: 5pt + 3de : 3pt
-ploeg met mooiste truitje: 10 pt / -ploeg met origineelste naam: 10pt /
-vrouwelijke renner: 10 pt / -strijdvaardigste renner: 10 pt /
-pechvogel: 10 pt (vb. één van de renners uit de ploeg rijdt lek, dus krijgt de ploeg 10 pt)
 

INDIVIDUELE PRIJZEN:
-Winnaar criterium: gouden bidon
-2de plaats criterium: zilveren bidon
-3de plaats criterium: bronzen bidon
-spurtprijs: groenen bidon
-bergprijs: bolletjes bidon
-pechvogel: zwarten bidon
-strijdvaardigste renner: rode bidon

WINNAAR PLOEGENKLASSEMENT: BIDONBEKER
HOE INSCHRIJVEN VOLGT LATER
 'Ronde van Bever' voor Gentlemen 

Anton Straetmans wint 11de Ronde Van Bever (©Persinfo.org - Wim Rampelberg)

Op zaterdag 01 juli 2017 was het weer zover, dan werd alweer het startschot gegeven van de “Ronde van Bever”.  Dit jaarlijks evenement was reeds aan zijn elfde editie toe.

De Ronde van Bever is een wielerwedstrijd waar iedereen, vanaf 18 jaar en zonder wielervergunning, kan aan deelnemen. Deze koers is enerzijds bedoeld om het wedstrijdgevoel bij de renners aan te wakkeren, anderzijds staat sportiviteit en vooral amusement centraal.

 

 

 


Het geheel is een organisatie van Wielerclub Den Bidon uit Bever. De leden van het bestuur: Yannick Leroy, Sébastien Derue, Koen Ghysbrecht, Stefaan Goessens, Bert Peeters, Wim Pensis, Kurt Gardinal en voorzitter Manuel De Boeck waren volop in de weer om alles in goede banen te leiden.

Alleen de weergoden waren hen niet gunstig gezind. Door de vele neerslag in de voormiddag hadden heel wat deelnemers op het laatste moment afgezegd.

Jammer want met start en aankomst aan taverne ’t Platteland in Akrenbos zou dit zeker 68km spektakel, prachtige locaties en een golvend parcours opleveren. De 25 aanwezige deelnemers gingen na een heus startschot van start. De renners hebben gedurende ruim 1u30 het beste van zichzelf gegeven. Een drietal kwam in de laatste rechte lijn en het was uiteindelijk Anton Straetmans die de overwinning wegkaapte. Tweede en derde werden Lorenzo Arena en Bart Blockmans.

Zie filmpje op onze facebookpagina.