Home

'3de bakschieting tvv. onze jaarlijkse koersen'

Vrijdag 22 en zaterdag 23 september 2017 in taverne 't Platteland te Bever (Akrenbos).

Naar het gaatje mikken van den bak, eens aan het rad draaien, dobbelen om het meest of onze schuifbak eens uittesten,
het kan allemaal als u ons een bezoekje brengt op onze jaarlijkse bakschieting.

Kaarten verkijgbaar bij bestuur en leden van vzw Wielerclub Den Bidon!

Hopelijk tot dan!'Criterium van Bever' voor Bevernaars'

VZW Den Bidon organiseerde zaterdag 19 augustus opnieuw een Criterium en dit ter gelegenheid van de dorpsfeesten in Bever.

(Artikel en foto's ©Persinfo.org - Wim Rampelberg)Vertrek en aankomst waren voorzien op de plaats in Bever en het parcours van 2,8 km moest 15 keer gereden worden. 

De bedoeling was dat er ploegen gevormd werden van echte Bevernaars of mensen die in een Beverse vereniging zitten.
Elke ploeg van 4 deelnemers diende zelf een originele naam te hebben en allen hetzelfde truitje te dragen.


Er waren 10 ploegen aan de start: ‘De Ventouxtisten’, ‘St. Elooisvrienden’, De Brabantse Pijlen’, De Bloedgevers’, ‘Klimax’, ‘Klimax Retro’, ‘Kik Klimax’, ‘Klimax Bikerboy Cycling Team’, ‘Fides Rijwielen’ en ‘ Grapetto Stiletto’.

Er waren verschillende prijzen te winnen

  • De gouden bidon was voor Peter De Boeck.
  • De zilveren bidon voor Johan Schadron.
  • De bronzen bidon werd overhandigd aan Geert Vandaele.
  • Klik hier om het volledige klassement te bekijken.

De wisselbeker ging naar de ploeg: De Ventouxtisten.'Ronde van Bever' voor Gentlemen 

Anton Straetmans wint 11de Ronde Van Bever.

(Artikel en foto's ©Persinfo.org - Wim Rampelberg)

Op zaterdag 01 juli 2017 was het weer zover, dan werd alweer het startschot gegeven van de “Ronde van Bever”.  Dit jaarlijks evenement was reeds aan zijn elfde editie toe.

De Ronde van Bever is een wielerwedstrijd waar iedereen, vanaf 18 jaar en zonder wielervergunning, kan aan deelnemen. Deze koers is enerzijds bedoeld om het wedstrijdgevoel bij de renners aan te wakkeren, anderzijds staat sportiviteit en vooral amusement centraal.

 

 

 


Het geheel is een organisatie van Wielerclub Den Bidon uit Bever. De leden van het bestuur: Yannick Leroy, Sébastien Derue, Koen Ghysbrecht, Stefaan Goessens, Bert Peeters, Wim Pensis, Kurt Gardinal en voorzitter Manuel De Boeck waren volop in de weer om alles in goede banen te leiden.

Alleen de weergoden waren hen niet gunstig gezind. Door de vele neerslag in de voormiddag hadden heel wat deelnemers op het laatste moment afgezegd.

Jammer want met start en aankomst aan taverne ’t Platteland in Akrenbos zou dit zeker 68km spektakel, prachtige locaties en een golvend parcours opleveren. De 25 aanwezige deelnemers gingen na een heus startschot van start. De renners hebben gedurende ruim 1u30 het beste van zichzelf gegeven. Een drietal kwam in de laatste rechte lijn en het was uiteindelijk Anton Straetmans die de overwinning wegkaapte. Tweede en derde werden Lorenzo Arena en Bart Blockmans.

Zie filmpje op onze facebookpagina.